![]() Avaluació de les sol·licitudsSi la sol·licitud s'ajusta als requeriments, la documentació completa serà remesa per la Secretaria Tècnica a tres avaluadors independents. Les sol·licituds s'avaluaran tenint com a base els criteris mínims establits per la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries. La suma de les puntuacions atorgades pels avaluadors en qualsevol dels apartats valorats (objectius, organització i logística, pertinència, metodologia i avaluació) ha de ser major de zero per a que l'activitat puga ser acreditada. Criteris fonamentals per a l'avaluació de les activitats de formació continuada
1. Component qualitatiuAvaluació de les sol·licituds Si la sol·licitud s'ajusta als requeriments, la documentació completa serà remesa per la Secretaria Tècnica a tres avaluadors independents. Les sol·licituds s'avaluaran tenint com a base els criteris mínims establits per la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries. La suma de les puntuacions atorgades pels avaluadors en qualsevol dels apartats valorats (objectius, organització i logística, pertinència, metodologia i avaluació) ha de ser major de zero per tal que l'activitat puga ser acreditada. Elaboració Els crèdits de formació continuada són el producte de les hores de duració de l'activitat, per la qualitat de la mateixa, mesura a través d'un formulari de valoració que examina 5 factors, vigent des de fa quasi 20 anys, i que evidentment, necessitava una actualització, a partir de la revisió realitzada per diferents secretaries Tècniques del Conjunt de l'Estat Valoració del component qualitatiu [enllaç al document complet] El resultat d'esta revisió es va presentar en les Jornades de Secretaries Tècniques de Madrid en juny del 2015 i després de diferents reunions s'ha elaborat l'instrument de valoració que presentem a continuació, i que va ser aprovat per la Comissió Nacional de Formació Continuada el 8 de juny del 2016. Este nou instrument no naix amb vocació de perpetuïtat, sinó que estarà subjecte a revisió i millora permanents, a fi d'adaptar-se el millor possible en tot moment a les necessitats del Sistema d'Acreditació. En el procés d'acreditació d'una activitat de formació continuada es realitza una valoració de la qualitat de la mateixa per tres persones expertes. Puntuen cada un dels cinc factors basant-se en una escala Likert amb cinc nivells de resposta (0/1/2/3/4). 2. Component quantitatiuEl component qualitatiu descrit ha de complementar-se amb un component quantitatiu, basat en la duració de l'activitat. Este component quantitatiu sol ser objecte d'alguna correcció, que tendisca a ponderar l'impacte sobre el nombre de crèdits final d'activitats de molt llarga duració. En conclusió, el sistema que es proposa es basa en un component qualitatiu, resultat de la valoració dels ítems anteriorment exposats, multiplicat per un component quantitatiu, degudament corregit. El resultat final és un nombre determinat de crèdits x activitat. 3. Ponderació dels components qualitatiu i quantitatiu.Ponderació del component qualitatiu Partint de la base de la importància desigual que es concedix a cada un dels criteris en què es basa el component qualitatiu, s'utilitza un Factor de Ponderació en cada cas.
Ponderació del component quantitatiu A fi d'introduir un element d'equilibri en la puntuació final de l'activitat en funció de la seua duració, s'introduïx un factor de ponderació, escalonat de la manera següent: Duració de l'activitat:
Es considera com a màxim 100 hores per al càlcul del component quantitatiu en qualsevol activitat. 4. Assignació del nombre de crèdits a una activitatEls crèdits totals assignats a una activitat concreta seran el resultat del producte de la puntuació del component qualitatiu pel component quantitatiu. En l'actualitat resulten acreditades aquelles activitats amb component qualitatiu igual o major que 1. Comunicació del resultat del procés d'acreditacióLa Secretaria Tècnica farà arribar a cada proveïdor comunicació del resultat de la sol·licitud, que podrà ser:
| ||