Formació en Salut per a la Ciutadania

Salut per a la Ciutadania (SC) de l'Escola Valenciana d'Estudis de la Salut té la comesa de formar en educació per a la salut a la ciutadania en general i, de manera específica, a pacients de malalties cròniques, els seus familiars i cuidadors. D'igual manera, oferix estos mateixos servicis a associacions de pacients i altres entitats de participació ciutadana.

Esta formació és el resultat de l'esforç de l'EVES per reunir en un mateix lloc les diferents activitats formatives de Participació comunitària que l'Escola porta realitzant des de fa anys així com programes i línies de treball de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública referides a este àmbit, entre les quals destaquen el Programa "Pacient Actiu" i la formació d'Agents de salut per a la comunitatSalut per a la Ciutadania s'emmarca dins de les activitats del Pla EVES de formació pròpia.

OBJECTIUS

  • Oferir a la ciutadania informació i formació per a dotar-la de coneixements, habilitats i actituds per a les cures i autocures, especialment en l'abordatge de la cronicitat i en accions preventives.

  • Promocionar les activitats de capacitació en salut, promovent l'alfabetització sanitària.

  • Promoure l'intercanvi i la col·laboració entre els pacients i el seu entorn amb els professionals sanitaris.

Actualment el Campus integra "Pacient Actiu", programa de suport a les persones que viuen amb alguna malaltia crònica, per a ajudar-los a adquirir una millor autocura de la seua salut. El programa Pacient Actiu es va iniciar 2014 en la Comunitat Valenciana, es du a terme a través de tallers on es facilita l'intercanvi de coneixements entre persones que compartixen l'experiència d'alguna malaltia crònica, amb la finalitat de millorar la seua qualitat de vida.

 

Programa Pacient Actiu

 

PROGRAMACIÓ

Les activitats formatives de Salut per a la Ciutadania es publiquen al llarg de l’any en el Portal de l’EVES, on s’indica la manera i el període per a sol·licitar-les. És per això que la programació prevista per a 2023 pot experimentar variacions al llarg de l’exercici. Es recomana consultar la informació actualitzada en el portal de l’EVES. Els cursos de Salut per a la Ciutadania no són acreditables ni puntuen per a borses de treball.

 


 

LLISTAT DE CURSOS DISPONIBLES ACTUALMENT

123051103 Diabetes tipo 2 per a pacients (Autoformatiu)

123052103 Formació en l'ús del mesurador de glucosa flaix (Autoformatiu)

123209103 Entrenament i suport de cuidadors de persones amb demència (Autoformatiu)

123133103 Suport Conductual Positiu (Autoformatiu)

123261103 Cura de cuidadors (Autoformatiu)

123136103 Integració Sensorial (Autoformatiu)

123035103 Autocura en Cardiopatia Isquèmica Part I (Autoformatiu)

123245103 Autocura en Cardiopatía Isquèmica Part II (Autoformatiu)

Cursos